lauantai 5. lokakuuta 2013

Flambeeraus eli liekitys

Flambeeraus tarkoittaa ruoan liekittämistä vahvalla, vähintään 40-prosenttisella alkoholilla. Koska alkoholi palaa vain hetken, sen vaikutus ruokaan on ennenkaikkea visuaalinen. Usein käytetään rommia, konjakkia tai likööriä sen mukaan mikä flambeerattavan ruoan aromien kanssa sopii.

Tässä muutama vinkki onnistuneeseen flambeeraukseen eli liekittämiseen:
- Alkoholin on oltava lämmitettyä jotta se syttyy palamaan. Huoneenlämpö ei riitä.
- Liekitys tulee suorittaa riittävän kaukana liesituulettimesta turvallisuussyistä
- Käytä pitkää sytytystikkua alkoholin sytyttämiseen
- Älä lisää alkoholia avoliekkiin

Liekitys sopii mm. seuraaviin ruokalajeihin:
- pippuripihvi ja konjakkiliekitys
- grillattu kala ja anisviinaliekitys (esim. ouzo)
- banaanijälkkäri, rommiliekitys ja vaniljajäätelö
- crêpes Suzette -ohukaiset ja likööriliekitys

Oletko sinä flambeerannut? Mitä flambeerasit, onnistuiko? Kommentoi!


kuva: Jenene Chesbrough

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti