lauantai 5. lokakuuta 2013

Täytetyt paprikat

Täytetty paprika on yleinen ruokalaji ympäri maailmaa. Espanjassa Piquillo-paprikat täytetään usein Manchego-juustolla, naudanlihalla ja/tai turskalla. Muuallakin Euroopassa paprikoita täytetään, mm. Kreikassa paprika on osa Yemista-ruokalajia, joka koostuu riisillä ja yrteillä täytetyistä paprikoista ja tomaateista. Bulgariassa kypsytetyt paprikat syödään jugurttikastikkeen kanssa. Intiassa, missä lihaa syödään vähän, Bharvan Mirch -paprikoiden täytteenä toimii usein peruna- ja sipulimuusi, chili, korianteri, kurkuma, suola ja sitruunamehu. Amerikassa paprikat täytetään usein jauhelihalla, korppujauholla ja/tai riisillä, yrteillä, persilja- ja paprikamausteilla sekä juustolla. Paprikat kypsytetään yleensä uunissa tai paistinpannulla ja tarjoillaan tomaattikastikkeen kanssa.

Millä sinä yleensä täytät paprikat tai muut grillivihannekset? Kommentoi!


kreikkalaiskeittiön yemista-annos

amerikkalaistyylinen täytetty paprika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti