lauantai 5. lokakuuta 2013

Grillaus muualla maailmassa - Aasia ja Etelä-Amerikka

Muuallakin osataan grillata! Aasiassa joka puolella näkyviltä katugrilleiltä paikalliset ostavat usein niin aamiaisen, päivällisen, illallisen kuin välipalatkin. Eräs suosittu grilliruoka mm. Malesiassa, Indonesiassa ja Thaimaassa on nimeltään Satay. Se on bambutikun päähän kiinnitetty, grillattu ja marinoitu “liha snack”. Japanilainen grillierikoisuus on Yakitori, tikusta syötävä herkku jonka pääosaa näyttelee yleensä soijamarinoitu kananliha, mutta myös kasvikset ja punainen liha.

Etelä-Amerikan grillausperinteessä naudanliha näyttelee suurta roolia. Uruguayssa Asadolla, vapaasti suomentaen grillauksella (kaikkine merkityksineen), on niin merkittävä rooli että se on nimetty maan kansallisruoaksi! Grillaus suoritetaan joko parillalla tai avotulessa. Ruoka on yleensä hyvin lihapainotteista, kokonaisesta porsaasta sisäelimiin ja erilaisiin makkaroihin. Grillatessa juodaan olutta, viiniä ja rupatellaan sekä lauletaan perheen, suvun tai jopa koko kylän voimin!

Mikä on erikoisinta grilliruokaa mitä sinä olet syönyt ulkomailla? Kommentoi!


Uruguaylainen asado valmistumassa

Yakitori on japanilaisten grillisuosikki (kuva: Janine Cheung)

Satay on suosittu ruoka ympäri Aasiaa (kuva: Gunawan Kartapranata)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti