lauantai 5. lokakuuta 2013

Raakamakkarat makutestigrillissä - GrilliWurst Chorizo ja Yrtti-Bratwurst

Grillaustrendit ovat jo pitkään menneet kohti luonnonmukaisuutta, ja tälle luontaista jatkoa ovat luonnonsuoleen tehdyt raakamakkarat. Raakamakkaroita on syytä paistaa tavallisia jauhomakkaroita pidempään jotta ne varmasti kypsyvät ja mahdolliset bakteerit kuolevat. Saarioisen raakamakkaroiden pakkauksessa paistoajaksi suositellaan 20 minuuttia pannulla tai grillissä. Kokeillaanpa!

GrilliWurst Chorizon maku on tuoteselostuksen lupauksen mukaisesti lihaisa (88% lihapitoisuus!). Mausteista paprika ja chili nousevat erityisesti esiin. Tulisuusaste on varsin miellyttävä - ei liian tulinen lapsillekaan, mutta ei silti liian laimea. Chilin jälkimaku jää selvästi suuhun. Erittäin maistuva! Yrtti-bratwurst maistuu hieman perinteisemmälle bratwurst-makkaralle. Suutuntumaltaan makkara on kuitenkin eri planeetalta kuin useimmat jauhopitoisemmat kaupan bratwurstit. Tässäkin tuotteessa lihapitoisuus on kunnioitettavat 85%. Mausteista eniten maistuvat mustapippuri, persilja, timjami sekä myös hieman valkosipuli. Erittäin hyvä, ei ihan perinteinen bratwurst.

Grilliwurstit ovat hyvä täydennys hieman perusmakkaroita luonnonmukaisempia ja erikoisempia makuja hakevalle grillaajalle. On kuitenkin syytä muistaa jo edellämainittu seikka - raakamakkarat vaativat vähintään 20 minuutin grillausajan kypsyäkseen, eli ne kannattaa yleensä paistaa erikseen.

arvostelu: 4/5
vasemmalla chorizo, oikealla yrttiwurst

makkarat tulevat "läpitunnusteltavissa" pakkauksissa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti